Timp de sute de ani combustibili fosili au fost folosiți atât pentru nevoile de zi cu zi de electricitate ale societății, cat și pentru dezvoltarea tehnologiei și industriilor. Din păcate, aceste resurse sunt finite, și utilizarea lor nu este numai nesustenabilă pe termen lung, dar de asemenea are un impact negativ asupra mediului înconjurător.
De aceea, a apărut nevoia de a dezvolta și perfecționa metode alternative și responsabile, pentru a asigura accesul la un nivel corespunzător de energie necesară cerințelor actuale și viitoare ale societății. Există multiple resurse regenerabile care sunt utilizate pentru aceste noi tehnologii, dintre care unele – precum energia solară sau geotermală – sunt complet regenerabile și au un impact limitat asupra mediului.
Sistemele care folosesc resurse regenerabile au devenit din ce în ce mai accesibile atât fizic cat și financiar. Între 2001 și 2021, proporția dintre construcția de sisteme noi de infrastructură pe bază de resurse regenerabile comparativ cu cele pe bază de resurse neregenerabile a crescut de la 20 la 80 la suta*. De asemenea, faptul că multe țari au început să implementeze planuri de reducere sau eliminare a sistemelor pe bază de energie neregenerabilă, creează o imagine clară asupra faptului ca producția de energie regenerabilă va fi o tendință economică majoră pentru următorul secol, atât la nivel comercial cat și la nivel personal.